Submersible pump question - FishForums.com
Logo


members chatting


Welcome to the FishForums.com.

Find the answers to your fish problems or questions here on FishForums.com by using the search box below:



Go Back   FishForums.com > Freshwater > Equipment & Technologies

Equipment & Technologies Find out what the latest and greatest equipment is in the market today. Post your findings or view what others have tested.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-28-2015, 10:38 PM   #1
e048
Senior Member
 
e048's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: texas
Posts: 657
Default Submersible pump question

Hey so I got this tank from a friend and it came with a bunch of goodies...

One thing it came with is a a Rio 2500 submersible pump, I figured I'd open it up and clean it/check it and I noticed that it smells a little like gasoline/oil is this normal? How do I guarantee it will be safe for my livestock if I decide to use it In the future?

Thanks!
e048 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-28-2015, 10:56 PM   #2
hXcChic22
Loach Lover
 
hXcChic22's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Hampton Roads
Age: 26
Posts: 1,506
Default

It probably has a lubricant somewhere in there to make sure all the parts run smoothly.
You could always try running it in a small container, just to see if an oily residue forms.
__________________
Tanks:

65 community - Giant Danios, Pearl Gouramis, Neon Rainbowfish, Silvertip Tetras, Neon Tetras, Emperor Tetras, Spotted Corydoras, Weather Loaches, Siamese Algae Eaters, Apistogramma Agassizii (Agassizi's Dwarf Cichlid), Nannacara Taenia (Striped Dwarf Cichlid)
40 breeder - currently in blackout, no fish
10 community - Fancy Guppies, Cherry Shrimp, Pond snails, Lots of Java Moss
hXcChic22 is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2015, 11:00 PM   #3
e048
Senior Member
 
e048's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: texas
Posts: 657
Default

I'll try that, what if there is oil coming from it
e048 is offline   Reply With Quote
 
Old 07-04-2015, 09:35 PM   #4
TheOldSalt
Darth Ichthyos

 
TheOldSalt's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 9,118
Default

Then don't use it!
TheOldSalt is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2015, 03:40 PM   #5
e048
Senior Member
 
e048's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: texas
Posts: 657
Default

Well no oil residue has come off of it but it smells weird still so i don't think I'll be using it I bought another pump rated for 1200 gph vs this one that was rated for 780gph
e048 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply



Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


 

Content Relevant URLs by vBSEO 2.4.0